Как да изпълните мечтата си: работещи техники за изпълнение на желания

 

Преди да започнете да изпълнявате мечтите си, трябва да определим какво наистина желаем. Често представяме за наши желания не това, от което наистина се нуждаем, а това, което другите имат. За да премахнете излишното, помислете: ще бъдете ли щастливи, ако получите конкретно нещо или имате нужда от него, за да съответства на идеите за успех на колеги, приятели, роднини? Мечтите не се сбъдват, защото мозъкът ни осъзнава, че новата кола е желание на някой друг, а не наше, което означава, че не си струва да хабим усилия за нея.

Друга „опасност“ при работа с мечтите ни са фалшивите желания, които крият това, което наистина искаме. Зад мечтата за отслабване често се крие желание да се харесате на противоположния пол или дори на конкретен човек. Фалшивите желания отнемат много енергия и когато се сбъднат, ние изпитваме разочарование, за разлика от изпълнението на истинска мечта, и губим мотивация да работим с желанията по-нататък. За да избегнете това, опитайте се да си отговорите честно на въпроса: „Защо искам това?“

 

Рабата със страховете

Една от основните причини желанията ни да не се изпълняват са страховете. Подсъзнанието ни се стреми към стабилност. Промените за него предизвикват нестабилност, за това то се стреми към запазване на старото, дори когато съзнанието иска нещо ново. Така несъзнателно се страхуваме, че това, което искаме, може да се превърне в нещо лошо. Новите връзки ще ви принудят

да промените начина си на живот, а големите успехи ще донесат главоболие.

За да преодолеете страховете, които пречат на изпълнението на желанията, има няколко метода. Първо трябва да запишете всички плашещи фрази, които възникват в главата ви, когато мислите за желанията си, и след това да работите с всеки страх поотделно. Можете мислено да си представите най-лошия сценарий, какво толкова лошо може да се случи. Някои негативи са големи само в главата ни, но в реалността изобщо не са толкова значими.

Можете да използвате и техниката на осмиване на страха, когато плашещото се драматизира, до степен на смешно. Ако не работи, опитайте се да се справите със страховете с помощта на специалист – психолог или психотерапевт.

 

Избор на техника

В информационната ера можете да намерите множество техники за сбъдване на желания.  Изберете не най-лесния вариант, а този, който ви носи удоволствие, така че изпълнението на желанията да стане още по-приятно.

Докато работите върху мечтите си или желанията си , може да откриете, че те са се променили. Няма нужда да се страхувате от това, защото ефективните техники помагат не само да получите това, което искате, но и като цяло да разберете какво наистина искате.

 

Визуализираме мечтата и изживяваме емоциите

Техниката за визуализация ще помогне не само да се доближите до мечтата, но и да разберете дали наистина е толкова важна за вас. За да работите с този алгоритъм, ще ви трябват 15-20 минути на ден. Правете упражнение, наподобяващо медитация, за предпочитане всеки ден. Това изисква място, където можете да се отпуснете и никой няма да ви безпокои. Изключете светлините, пуснете успокояваща музика и се отпуснете. Трябва да се отдалечите от ежедневните мисли и да се концентрирате върху мечтата си. Кажете своето желание и след това започнете да го визуализирате. Използвайте цялото си въображение – представете си не само как изглежда мечтата ви, но и миризмите, звуците и усещанията, които я придружават.

Важна част от визуализацията е изживяването на емоциите, които ще изпитате, когато изпълните мечтата си. За по-голяма достоверност помислете къде и в какви обстоятелства ще бъдете, когато желанието ви стане реалност. Завършете ритуала с благодарност. Смята се, че искрената благодарност е доказателство, че сте вярвали в изпълнението на мечтата си.

 

Изработване на карта на желанията

По-бърз начин е съставянето на карта на желанията. Това ще изисква хартия или картон А3, лепило, ваша снимка и изображения на всичко, което искате да привлечете в живота си. Снимките могат да бъдат изрязани от списания, но вземете само онези снимки и рисунки, които смятате, че са перфектната визуализация на това, което искате. Ако не намерите подходящи снимки, потърсете ги в интернет и ги отпечатайте.

Поставете снимката си в центъра на картата. След това залепете избраните изображения около вас. Снимките, които символизират най-съкровените желания, трябва да бъдат разположени възможно най-близо до вашата снимка. Помислете как да попълните листа. Картините могат да се застъпват една върху друга и трябва да харесвате комбинациите им. Когато картата с желания е готова, закачете я там, където да виждате желанията си всеки ден. За предпочитане близо до леглото, за да заспите и да се събудите с мисли за вашите желания.

Напишете благодарствено писмо

Не се страхувайте да опишете новия си живот, в който сте получили това, което сте искали. Напишете писмо с подробности как ще изживеете дните и седмиците си с изпълнени желания. Не забравяйте да използвате сегашно време. Започнете съобщението с думи на благодарност – към съдбата, Вселената, Бог или природата. Можете да използвате техники от техниката на визуализацията и да описвате не само нещата и действията, но и емоциите, които изпитвате.

Запечатайте писмото в плик и го поставете на уединено място, където ще остане известно време. Можете да оставите писмото отворено и периодично да го препрочитате, сякаш зареждате силата за изпълнение на желанията.

Поставете си цели и напишете стратегия

Ако предишните техники ви звучат метафизично, опитайте рационалния метод: Превърнете мечтите си в цели и изгответе стратегия за постигането им. Дори ако мислите, че вашето желание в момента е неосъществимо, не забравяйте, че във всеки един момент от живота ви може да има възможности, които не са налични сега. И вашата задача, наред с други неща, е да привлечете такива възможности.

Целта, подобно на мечтата, трябва да бъде ясно формулирана. Също така, дори и да е нещо голямо като покупка на апартамент, можете в настоящия момент да предприемате малки стъпки към него. Това ще ви помогне да се организирате и да не отлагате постигането на целта си за по-късно. Ако имате груба представа какво ви трябва, за да сбъднете желанието си, запишете стъпките и сроковете. Можете да използвате практиката, когато всеки ден правите нещо, което ви доближава до мечтата ви.

Не се отчайвайте, ако все още не знаете в каква посока да мислите, за да проправите пътя към целта. Може да помогне да говорите с хора, които вече са постигнали това, което искате, а понякога приятели и близки могат да предложат нещо полезно. Дори да знаете само първата стъпка, направете я и тогава ще бъдете просветени какво да правите по-нататък.

 

 

Въпреки факта, че техниките за изпълнение на желания изглеждат като някаква магия, в тях има много рационалност. И методът на визуализация, и писането, и картата на желанията ни помагат да се концентрираме върху това, което желаем, дори когато не го осъзнаваме. Често сме заобиколени от възможности, на които не обръщаме внимание, но когато се фокусираме върху цел или мечта, мозъкът ни забелязва тези възможности и ние приемаме това като знак.

Важно е също да не превръщате мечтите във фикс идеи, защото в този случай човек по правило се спира само на един начин да осъществи плана си, без да забелязва други възможности. И ако все още не знаете какво да направите, за да се доближите до целта си, използвайте съвета на шегата, за да легнете в посоката на вашата мечта: слушайте музика, гледайте снимки или купете предмет, който ще бъде свързана с вашата мечта .